Η Fiskars αποτελεί μια κορυφαία εμπορική ταυτότητα που προσφέρει λειτουργικές λύσεις, φιλικές προς τον χρήστη και με σχεδιασμό μεγάλης διάρκειας για εργαλεία χειρός και όχι μόνο. Τα προϊόντα της Fiskars είναι αποτέλεσμα αυθεντικής έμπνευσης και σκοπεύουν στο να εκπληρώνουν κάθε εργασία με τον πιο άνετο και απλό τρόπο.

Η Fiskars ιδρύθηκε το 1649 και αποτελεί την παλαιότερη εταιρεία της Φινλανδίας. Ασχολούμαστε με εργαλεία και την κοπή και σφυρηλάτηση ατσαλιού από τότε που ξεκινήσαμε να λειτουργούμε, πριν από 360 έτη. Καταγόμαστε από το χωριό Fiskars, ένα ειδυλλιακό κέντρο τέχνης και σχεδιασμού, όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά τις παλιές δεξιοτεχνικές παραδόσεις. Το 1967 η Fiskars παρουσίασε τα πρώτα ψαλίδια στον κόσμο με πλαστική λαβή. Έκτοτε, αυτά τα ψαλίδια με την πορτοκαλί λαβή έχουν πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο τεμάχια παγκοσμίως και ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του έχει ως αποτέλεσμα το πορτοκαλί της Fiskars να είναι συνώνυμο των ψαλιδιών ανά τον κόσμο. Η Fiskars είναι η νούμερο ένα εμπορική ταυτότητα ψαλιδιών παγκοσμίως.

Η Fiskars αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων παγκοσμίως για το σπίτι, τον κήπο και τους εξωτερικούς χώρους. Ο όμιλος διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αξιόπιστων εμπορικών ταυτοτήτων, όπως η Fiskars®, η Iittala®, η Gerber® και η Buster®. Η συνδεδεμένη εταιρεία, Wärtsilä Corporation, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό τμήμα του ομίλου και αποτελεί έναν από τους λειτουργικούς τομείς τη Fiskars μαζί με την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και Άλλους. Η Fiskars κατέγραψε καθαρές πωλήσεις ύψους 768 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, και απασχολεί περίπου 4.800 άτομα.